به گزارش آژانس خبری «تبریزمن»، سهند یکی از شهرهای جدید آذربایجانشرقی است که در سال ۸۷ و با هدف انتقال بخشی از جمعیت سرریز تبریز در ۲۰ کیلومتری این شهر احداث شد. مسئولان استانی هم از همان ماههای اولیه مکانیابی شهر سهند، ایجاد راه دسترسی کوتاهتر بین آن و تبریز را در دستور کار خود قرار دادند که در سایه ناملایمات روزگار به درازا کشید و به آرزوی دستنیافتنی برای اهالی منطقه تبدیل شد.
اتوبان تبریز ـ سهند با ۲۲ کیلومتر در دو قطعه و به صورت چهار بانده در حال اجراست که ساخت قطعه اول آن به طول ۷ کیلومتر از سمت شهر جدید سهند از سال ۸۹ و قطعه دوم آن با ۱۵ کیلومتر طول از سمت تبریز از سال ۹۰ آغاز شده و تاکنون ادامه دارد که با تغییر پیمانکار و مجری طرح، پیشرفت این پروژه شتاب بیشتری به خود گرفته است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، اصلیترین مقام مسئول کشور در پیگیری پروژه اتوبان تبریز – سهند است که در فواصل زمانی مناسب به بازدید از پیشرفت پروژه پرداخته و در گفتگوی صمیمی با متولیان و دست اندرکاران آن، سعی در حل مشکلات و موانع سر راه اتوبان میپردازد!
مسعود پزشکیان، با اشاره به اینکه طی دو ماه اخیر دو بار از محل پروژه بازدید کردهام به «تبریزمن» گفت: خوشبختانه عملیات اجرایی این پروژه نسبت به سنوات گذشته پیشرفت خوبی دارد، به طوری که پلهای مسیر در حال احداث هستند.
وی روند موجود را امیدوارکننده دانست و افزود: انتظار میرود بخش اعظمی از پروژه تا هفته دولت امسال به اتمام برسد لذا این امر نیازمند پشتیبانی ارگانهای مربوطه میباشد که تا پایان تابستان عملی خواهد شد.
مدیر پروژه و سرمایهگذار پروژه اتوبان تبریز – سهند نیز به «تبریزمن» گفت: آبروهای مسیر طبق استاندارد راه و شهرسازی احداث شده و در درههای بزرگ پلهای اعظمی طراحی شدهاند تا همسطح جاده باشد.
اسماعیل برزگر، ادامه داد: پلها به ارتفاع ۴ تا ۹ متر خاکریزی خواهند شد و هیچ مشکلی از لحاظ سازه وجود ندارد، لذا امیدواریم تا اوایل مهرماه سال جاری عملیات خاکریزی به اتمام برسد.
وی افزود: در این خصوص به مسئولان قول دادهایم تا به هر نحو ممکن، اقدامات بازگشایی بخش اعظمی از مسیر را به انجام برسانیم که به غیر از مشکلات روشنایی، گاردریل و ورودی و خروجی از طرف اتوبان کسایی خواهد بود و بقیه کارها را تا پایان فصل کاری امسال به اتمام خواهیم رساند.
برزگر اضافه کرد: تاکنون بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده که ۶۰ درصد پیشرفت قرارداد جدید را شامل میگردد و در کل قرارداد، حدود ۷۸ درصد کارها انجام شده است.
وی باقی مانده احجام را شامل ۸۵۰ هزار مترمکعب دانست و افزود: با قرارداد قبلی بیش از ۶ میلیون مترمکعب احجام خاکبرداری انجام شده است و حدود ۸۰ درصد پلها نیز ساخته شدهاند زیرا روزانه ۱۰۰ شیت آزمایشگاهی انجام میشود.
برزگر، از فعالیت ۵ دستگاه گریدر در امر زیرسازی مسیر سخن به میان آورد و گفت: پس از اتمام پروژه باید صورت وضعیت بررسی شده و پس از پرداخت بیمه و غیره، عوارض تردد مسیر مشخص گردد تا شاید در مدت ۱۵ الی ۲۰ ساله نسبت به بازگشت سرمایه اقدام شود.
وی درباره زمان زیر بار ترافیک رفتن مسیر نیز توضیح داد: این امر به معنای بهرهبرداری کامل پروژه نیست بلکه سایر امکانات و تجهیزات پروژه نیز نیاز است که انتظار میرود با همکاری تمام ارگانها و مسئولان استانی به انجام رسد. بنابراین امیدواریم تا فصل پاییز پروسه رفت و آمد در مسیر میسر گردد.
شایان ذکر است با توجه به اینکه شهر جدید سهند بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و مسکن مهر تبریز هم در این شهر مستقر شده است، در آینده نزدیک بعد از تبریز به بزرگترین شهر استان تبدیل میشود و در سالهای آتی حدود ۲۵۰ هزار شهروند در این شهر سکونت خواهند داشت، لذا تسریع در اتمام این پروژه بسیار حیاتی است.
گزارش از: شهرام صادقزاده