به گزارش آژانس خبری «تبریزمن» عشرت شایق در بازدید از تحریریه مرکزی این رسانه با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: نماینده با وزیر هم جایگاه است و چه بسا به سبب نقش نظارتی ای که دارد و نیز به جهت منتخب مستقیم مردم بودنش در جایگاهی بالاتر از وزرا قرار دارد.
وی با بیان اینکه نماینده باید وقت مشخصی را برای مطالعه باز کرده و اطلاعات خود را آپدیت کند، افزود: بعضا نمایندگان حتی برنامه روزانه کاری نیز ندارند چه برسد به برنامه زمانبندی شده برای مطالعه.
▪️مردم به فساد و تبعیض معترضاند، نه فقر!
وی تصریح کرد: فساد به یکباره شکل نگرفته است و رهبر انقلاب ضرورت مبارزه با تبعیض و فساد در کشور را از سال ۸۰ مطرح کردهاند.
نماینده اسبق مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به اینکه از دو دهه قبل به مرور اغلب امکانات کشور به قشر خاصی از جامعه اختصاص یافت و اکثریت فراموش شد، گفت: ریشه نارضایتی مردم در همین نکته نهفته است. مردم از فقر ناراحت نیستند، آنها از تبعیض و فساد در جامعه گلایه دارند.
وی به اخبار منتشر شده از فسادهای کلان مالی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: فساد زمانی شروع میشود که نماینده برای افزایش سرعت عمل به امکانات جدید نیاز پیدا میکند. مثلا وقتی به خرید مستمر بلیط هواپیما نیازمند باشد، هزینهاش از کجا تامین میشود؟
اضافه کرد: قوه مقننه بایستی امکانات رفاهی کافی برای نمایندگان و خانواده آنها فراهم آورد تا نمایندگان مجبور به استفاده از امکانات رفاهی وزارتخانهها و نهادهای دیگر نباشند. اگر نماینده مدیون وزارتخانهای باشد، نمیتواند نظارت کافی بر رفتار و عملکرد آن داشته باشد.
وی با بیان اینکه از همان ابتدا اعتقادی به عادت فرزندانم به رفاه خارج از حدود نمایندگی نداشتم، گفت: هیچ وقت نخواستم فرزندانم، خود را در رفاه کاذب ببینند چرا که تداوم چنین روندی از آقازاده، انگلزاده تولید میکند و مشکلات جدیدی ایجاد میکند.
.

▪️در تهران هیچ ملکی ندارم
شایق، با اشاره به اینکه در ابتدای آغاز بکار مجلس هفتم چند ماه در هتل هویزه بدون هیچگونه امکاناتی اسکان یافته بودند، گفت: بعد از یک سال، تنها ۷ میلیون تومان برای رهن منزل وام دادند که با آن مبلغ حتی در کهریزک هم نمیشد خانه رهن کرد. اما انگار حالا وضع تغییر کرده است و نمایندگان نیز قناعت و سادهزیستی را فراموش کردهاند.
وی اضافه کرد: با افتخار میگویم؛ در تهران خانه شخصی و هیچگونه املاکی ندارم و در این سالها همیشه اجارهنشینِ پایتختنشینها بودم.
وی ادامه داد: از سال ۸۳ تا آخر دوره هفتم در تهران بودم. بعد اتمام مجلس، آقایان سالها اجازه انتقالم به تبریز را ندادند و حتی استاندار وقت را تهدید کردند؛ اگر به شایق پست دهید، وزیر کشور را استیضاح میکنیم. میتوان گفت به نوعی به تهران تبعید شدم و مجبوراً تا روز بازنشستگی در سال ۹۵ آنجا ماندم. بعد از بازنشستگی به جمع خانواده در تبریز بازگشته و کلاً ساکن این شهر شدم.
▪️بعضی نمایندگان ماشین امضا هستند
این نماینده اصولگرای سابق مجلس با بیان اینکه بعضی نمایندگان کارمند و ماشین امضا هستند و فقط امضا میزنند، تاکید کرد: هیچ نامهای را بدون مطالعه امضا نمیکنم و اگر امضا کردم، هیچوقت امضایم را پس نمیگیرم. به عنوان منتخب مردم، نباید بگذاریم حریتمان از بین برود.
وی در ادامه سخنانش با طرح این سوال که «چرا شرکتهایی چون پالایشگاه و پتروشیمی درصد و سهم مشخص آلایندگی شهر میزبان را نمیدهند؟»، گفت: همه نمایندگان بر این موضوع اشراف دارند ولی بعضیها حاضر به ورود به جنگهای سیاسی نیستند.
وی افزود: در کشور ما، جنگهای سیاسی بعضا گلادیاتوری هستند و ورود به آنها واقعاً سخت است. میتوان گفت؛ گلادیاتورهای سیاسی و مقابله با آنها کاری بس بزرگ و خطرناک است.
.

▪️هیچ کس موضوع ثبت جهانی جزیره اسلامی را پیگیری نکرد
شایق با اشاره به اینکه در طول مجلس هفتم حداقل دو نوبت به همه روستاهای حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو سر زدم، اظهار داشت: چه بسا خیلی از نمایندگان حاضر به حضور در روستاها نیستند و خود را تافته جدابافته می دانند!
وی با بیان اینکه با افزایش سرمایهگذاری مستقیم در مناطق محروم و روستایی، به راحتی میتوان مانع مهاجرت روستاییان، کشاورزان و دامداران شد و مشکلات ناشی از این پدیده را کنترل کرد، گفت: به عنوان نمونه اگر ۱۰ سال پیش فاز اول طرح گردشگری – کشاورزی جزیره اسلامی اجرایی میشد، امروز شاهد روح مرده حاکم بر دریاچه ارومیه نبودیم. با سرمایهگذاری تجار آذربایجانی در این جزیره، هم میشد منطقه را زنده نگه داشت و هم اینکه با ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای اهالی بومی منطقه، آنها را برای حفاظت طبیعی و آبی منطقه بسیج کرد.
وی اضافه کرد: جالب اینکه سازمان یونسکو حاضر بود جزیره اسلامی را ثبت جهانی کند، ولی کسی حاضر به پیگیری موضوع نشد و هیچ کدام از طرحها عملیاتی نشد.
▪️ زمینخواری ۷۵۰۰ هکتاری در تبریز
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس هفتم گریزی هم به سخنان اخیر یکی از مدیران استانی زد و گفت: اگر امروز نماینده بودم گوش مدیری را که به زلزلهزدگان تهمت مظلومنمایی میزند، میگرفتم و به مناطق زلزلهزده میبردم تا نشان دهد زلزلهزدگان کجا بایستی زندگی کنند که نمیکنند!!
شایق در خاتمه سخنانش از وقوع بزرگترین زمینخواری تاریخ تبریز در سال ۸۶ خبر داد و افزود: ۷۵۰۰ هکتار از اراضی ملی را در آرپا درهسی و حاشیه سد شهیدمدنی به یک شرکت بدون مجوز واگذار کردند. در این رابطه از ۴ وزیر سوال کردم که در مذاکرات مجلس ثبت است. اما متاسفانه در عرض چند ساعت خبر از همه رسانهها محو شد!